Karma Racehorses

Welcome to the paradise

Karma Racehorses sijaitsee Yhdysvalloissa, laukkahevosten luvatussa maassa. Tarkempi sijainti on Coloradon osavaltio, noin 60 kilometriä sen pääkaupungista Denveristä länteen. Karmaan johtaa pitkä ja hyväkuntoinen tie, jota reunustavat jyhkeät tammet sen kummallakin puolella. Tie kulkee noin viisi kilometriä, kunnes se haarautuu kahdeksi eri tieksi: toinen johtaa Karman talleille, toinen sen laukkaradoille, joita on kolme kappaletta. Tienviitat kuitenkin kertovat kumpi tie johtaa kumpaan suuntaan.

Vasemmalta pääsee siis Karman pihapiiriin. Ensimmäisenä tietä alkavat reunustaa suuret laitumet, kunnes vastaan tulevat ensimmäiset rakennukset, jotka ovat työntekijöiden asuntoja. Näiden jälkeen alkaa varsinainen piha-alue, johon kuuluu kolme eri tallia, pieni pihatto, varasto, autotalli kuljetusautoja varten ja viimein, aivan tien päässä, omistajattaren asunto: suuri valkoinen kartano, jossa on kolme kerrosta ja loputtomasti huoneita. Talosta on käytössä kuitenkin vain ensimmäinen kerros ja siitäkin vain viisi huonetta.

Pihalla on tiukka järjestys, jota Ireth valvoo lähes natsimaisesti, eikä siellä suvaita minkäänlaista epäjärjestystä. Karmassa on toki useita tallityöntekijöitä, mutta myös itse omistaja tekee paljon tallihommia paperitöiden lisäksi. Ireth puuhaa pääsääntöisesti siitoshevosten kanssa, mutta tuntee silti jokaisen hevosen varsasta asti kuin omat taskunsa. Tallit on jaoteltu erikseen oreille, kilpahevosille ja siitostammoille sekä näiden varsoille. Kilpahevosten kanssa asuvat kuitenkin myös hieman "alaikäiset" nuorikot ja niin sanotut apuponit.

Tallit ovat hyväkuntoisia niin sisä- kuin ulkopuoleltakin. Tallit ovat valoisia ja tilavia, joten niissä ei tarvitse pelätä vaaratilanteita tilan puutteen vuoksi. Karsinoiden yläosassa on kalterit, joten hevoset näkevät toisensa ja myös käytävän tapahtumat. Talleista löytyvät myös rehuvarastot, varustehuoneet ynnä muut. Tammatallista löytyy myös omistajan toimisto, josta hänet tavoittaa mikäli hän ei ole jossakin ulkona.

Laitumia tilalta löytyy useita ja ne on aina mahdollista jakaa vielä pienemmiksi laitumiksi pystyttämällä aitoja lisää. Yleensä yhden laitumen koko on noin kaksi hehtaaria. Siitostammat saavat ulkoilla joka päivä useita tunteja, oikeastaan ne ovat sisällä vain yöt. Siitosorit ulkoilevat myös runsaasti, mutta ne ovat aina yksin, eivätkä ihan niin montaa tuntia kuin tammat. Tämä on siitä syystä, etteivät ne loukkaa itseään. Kilpailevat hevoset ovat joka päivä ulkona 2-4 tuntia ja lisäksi niitä treenataan päivittäin. Yöt ne ovat sisällä tallissa, etteivät ne loukkaa itseään ja mahdollisesti päätä uraansa siihen.

Hieman pihapiirin ulkopuolella on myös harjoitusrata, jossa kilpailevia hevosia treenataan ja nuorikkoja koulutetaan. Radalle näkee pihasta, vaikka sinne on matkaa hieman yli sata metriä. Radan vierestä lähtee myös useita polkuja maastoreiteille ja lähes kaikkia reittejä pitkin pääsee myös Karman kilparadoille, jotka sijaitsevat noin kolmen kilometrin päässä varsinaisesta tallialueesta. Radoille kulkee toki myös hyväkuntoinen tie, jota pitkin katsojat ja kilpailijat pääsevät vaivattomasti kulkemaan.

Kilparatoja on kolme, kuten aiemmin jo mainittiinkin. Sileän ratoja on kaksi, hiekka- ja nurmipohjainen ja lisäksi Karmasta löytyy myös nurmipohjainen risuesterata, joka on radoista uusin ja siten myös ehkä hyväkuntoisin, vaikkakin jokaisesta radasta pidetään huolta ja pohja uusitaan niin usein kuin on tarvetta, jotta laukkakilpailuita voidaan turvallisesti järjestää. Nämä kilparadat ovat jäänne vuosista, jolloin tallissa asusti satoja hevosia kaikista eri rotutyhmistä ja kilpailuja järjestettiin jatkuvasti. Nykyään näillä radoilla myös treenataan hevosia.Layout © Em., Kuva © Team Valor
Tämä on virtuaalitalli